top of page
handig om te weten!

De meeste producten uit de supermarkt zijn zo behandeld dat het erg afwijkt van het pure product. Omdat wij pure producten leveren, zoals ze horen te zijn, lichten we graag enkele producten toe.

kipproducten

De kip uit de supermarkt is door alle conserveringsmiddelen vaak een week houdbaar in de koelkast. De kip van Boerschappen krijgt deze middelen niet en is daardoor minder lang houdbaar in de koelkast. Als je niet van plan bent de kip op de ophaaldag of de dag erna te eten, raden wij aan deze direct na het ophalen in te vriezen. Daar blijft hij 3 maanden houdbaar.

 

Wil je de smaak en structuur bewaren tijdens het ontdooien; laat hem dan zo langzaam mogelijk ontdooien. Bij voorkeur de avond van tevoren in de koelkast leggen.

Onbewerkte rundvleesproducten

Onbewerkte rundvleesproducten kunnen een wat grijzige kleur hebben in de verpakking en stinken zodra je de verpakking openmaakt. Dit komt door de vacuümverpakking die zuurstof onttrekt aan de verpakking. Laat het vlees 5 minuten buiten de verpakking rusten en de geur en kleur verdwijnen. 

Alle vis en vleessoorten

Eet je de vis of het vlees niet op de dag van ophalen of de dag daarna? Vries het dan in, dan blijft het 3 maanden houdbaar. Er worden geen conserveringsmiddelen gebruikt en het wordt ook niet onder bepaalde atmosferen verpakt waardoor de houdbaarheid in de koelkast korter is dan vis en vlees uit de supermarkt. Schaal- en schelpdieren kunnen niet worden ingevroren.

Melk/zuivel

Pure melk roomt van nature op. En omdat vet lichter is dan water drijven deze vetbolletjes naar boven. Melk uit de fabriek wordt afgeroomd en gehomogeniseerd waardoor deze dun en van dezelfde structuur is. Daarnaast halen fabrieken de goede voedingsstoffen uit de melk en gebruiken deze voor kaas en babyvoeding omdat dat meer geld oplevert.

 

Boerschappen melk is dus puur en zoals melk hoort te zijn; met al zijn voedingsstoffen. En de klontjes? Dat is dus gewoon room die heerlijk als koffiemelk gebruikt kan worden. Toch liever niet, dan even door een zeefje halen of met een lepeltje eraf scheppen!

Rauwmelkse kaas

Zwangere vrouwen mogen geen rauwe melk binnenkrijgen i.v.m de listeria bacterie die schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Hierdoor denken veel vrouwen onterecht dat ze onze kaas niet mogen eten. Onze kaas is namelijk echte boerenkaas en kaas mag alleen zo heten als het gemaakt is van rauwe melk. Echter overleeft de listeria bacterie niet in harde kaas en kan deze dus rustig gegeten worden! Zachte kazen kunnen beter wel vermeden worden omdat de bacterie daar wel in overleeft.

bottom of page